Raadpleging in de praktijk:

Om lange wachttijden te beperken zijn alle raadplegingen op afspraak. Bij acute problemen zal ik steeds proberen u dezelfde dag nog te zien. Indien u geen vrije plaats op de elektronische agenda ziet, neem dan even contact op.

Voor een vlotte werking, graag de volgende regels hanteren:

 1. Boek het liefst elektronisch uw afspraak, u kan dan rustig kijken welk tijdstip voor u het best past.
 2. Voor een afspraak kan u ook in de voormiddag bellen tussen 8 en 11:00 uur. ‘s Middags ben ik vaak op huisbezoek en GSM ontvangst laat nogal eens te wensen over.
 3. Indien u met meerdere personen komt, gelieve meerdere afspraken te maken.
 4. Voor het invullen van attesten maakt u best een afspraak, er is immers tijd nodig voor inzage in het dossier.
 5. Er worden geen voorschriften afgegeven op telefonische of mail aanvraag. Tijdens de consultaties worden voldoende voorschriften meegegeven tot het moment dat er terug een medisch onderzoek nodig is en de behandeling al    dan niet zal bijgestuurd worden.
 6. Breng uw identiteitskaart of kids-Id mee naar de raadpleging
 7. Probeer steeds op tijd te komen, zo hoeven anderen niet onnodig te wachten.
 8. Indien u verhindert bent, gelieve uw afspraak tijdig te annuleren. Zo kunnen andere mensen vlotter geholpen worden.

Urgenties

Urgenties gaan altijd voor, liefst na telefonische aanmelding. Hierdoor kan het zijn dat u, ondanks een afspraak, soms toch even moet wachten.

Telefonisch halfuurtje

Een teveel aan telefoons tijdens de raadpleging is storend, zowel voor arts als patiënt. Voor adviezen of resultaten kan u dagelijks terecht tijdens het telefonisch halfuurtje van 11.30u tot 12.00u op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. In deze periode is er tijd voor u, wat niet altijd het geval is als u tijdens de consultatie belt. Voor uitgebreid advies kan u best een afspraak maken.

 

Huisbezoeken

 • Huisbezoeken kunnen enkel telefonisch aangevraagd worden: 055/24 00 02. Gelieve uw huisbezoek vóór 11.00 u aan te vragen. Laattijdig aangevraagde huisbezoeken kunnen niet altijd gehonoreerd worden.
 • Huisbezoeken worden gereserveerd voor deze patiënten die omwille van gezondheidsproblemen niet zelf naar de praktijk kunnen komen.  Ik wil U vragen om zoveel mogelijk zelf op consultatie te komen: de omstandigheden voor onderzoek en behandeling zijn immers optimaal binnen de praktijkruimte.
 • Let u er AUB op dat uw huisnummer duidelijke zichtbaar is vanaf de weg,  Oók in het donker?

Waar ?

Huisbezoeken worden in principe beperkt tot:

 • Brakel
 • Lierde
 • Zarlardinge
 • Goeferdinge
 • (een deel van) Vloesberg