Dr Joris Weyns

Ik ben altijd al huisarts willen worden, omdat dat een zeer brede waaier van aandoeningen betreft. Je maakt mooie momenten en moeilijke periodes in het leven van je patiënten mee.

In mijn opleiding ben ik een jaar studentenarts geweest in Leuven.

Daarnaast ben ik ook een jaar in Schotland huisarts in opleiding geweest

Ik ben een jaar vrij assistent geweest in het H. Hart Ziekenhuis in Tienen, alvorens mij in 1996 te vestigen in Leeuwergem, Zottegem. In 2000 ben ik een associatie aangegaan met een collega. Naast alle aspecten van de huisartsgeneeskunde, is daar mijn interesse voor palliatieve zorgen gegroeid, en ben ik samen met collega Vonken  equipe-arts geworden van het Netwerk Levenseinde.

Na 20 jaar was het tijd voor een andere uitdaging: weg uit Zottegem, in het landelijke Everbeek. Ik hoop van hier op dezelfde manier met mensen om te kunnen gaan.

Prive ben ik gehuwd, heb twee opgroeiende dochters, en drie honden.

Ik hou van koken en volg daarvoor ook nog regelmatig lessen.

Dr Gaby Vonken

  • Na de studies geneeskunde heb ik enkele jaren gewerkt in de geriatrie. Ik deed dat met heel veel plezier, maar had steeds het gevoel dat ik iets miste en dat heb ik sedert 2011 gevonden in de huisartsgeneeskunde.
  • Huisartsgeneeskunde is een boeiend en breed specialisme. Je zorgt voor een patiënt in zijn geheel, binnen zijn medische, familiale en sociale context. Dat maakt dat je zowel heel fijne als soms heel moeilijke periodes met je patiënt meemaakt. Zowel aan het begin, als aan het eind van het leven.
  • De variatie maakt dat het leuk blijft: soms is er nood aan een goed gesprek, soms een kleine chirurgische ingreep, soms een advies, soms een gericht onderzoek/labo/ecg en soms gewoon opvolgen van chronische aandoeningen . Jonge en oude patiënten wisselen elkaar af en dat geeft een extra fijne diepgang.
  • Professioneel ben ik uitgebreid bijgeschoold in palliatieve zorg. Ik ben ook equipe arts van het Netwerk Levenseinde (palliatieve thuiszorg) en LEIFarts.
  • Op persoonlijk vlak ben ik moeder van 3 jongens. Door de veeleisendheid van het huisartsenvak is het vinden van een balans tussen werk en gezin een extra uitdaging